De duiven zijn prima door de rui gekomen en op een enkel pennetje na, zitten de meeste alweer in hun zondagse pak. De gezondheid is door Nanne Wolf gecheckt en we gaan met een  gerust hart de winter in.

Momenteel hebben we 13 koppels kwekers, rechtstreeks uit het beste van het beste van onderstaande liefhebbers: 7 koppels Tim Hage, 2 koppels Verweij de Haan, 2 koppels IJsbrand Kaptein, 1 koppel N. Volkers X J. Schreurs en 1 koppel N. Volkers X Frank Zwiers. Eind december worden de kwekers gekoppeld, ik heb zin in!

De selectie van de vliegploeg is inmiddels gedaan. De oude duiven zijn op basis van prestatie en de jaarlingen 2019 op bouw, uitstraling en afstamming. Deze selectieprocedure doe ik elk jaar met Jos Nijman.  2 weten er meer dan 1 en daarnaast is het altijd gezellig. Wat Jos opviel, was dat het niveau met sprongen vooruit gaat, qua bouw en prestatie.  We kunnen  niet in het koppie kijken, maar met het juiste gereedschap en slimheid, komen we een eind.

De club Vliegende Vleugels is opgeheven  en ik ben lid geworden bij AZV in Alkmaar. Alkmaar is een nationaal inkorfcentrum, alles in 1, lekker makkelijk.

© Jan Breed Duivenfotografie

Advertenties